Flygskola

Vi erbjuder två typer av utbildningar:

·         Light aircraft pilot license (LAPL)

·         Private pilot license (PPL)

Båda utbildningarna har samma grundläggande teoretiska kunskaper och man kan komplettera båda utbildningarna med en mörkerutbildning.

LAPL

Detta certifikat riktar sig framförallt till dem som har för avsikt att endast flyga på flygklubb under goda väderförhållanden. Flygplanen får väga maximalt 1999kg och du får ta med max 3 passagerare. Under resans gång finns det alltid ett alternativ att gå en kompletteringskurs om du ändrar dig och vill ta ett PPL.

PPL

Med detta certifikat kan du bygga på din behörighet med tex instrumentbehörighet. Flygplanen får väga maximalt 5700kg och du får ta med max 10 passagerare. Om du tagit ett PPL kan du utan kompletteringskurs gradera ner det till LAPL.

Hur börjar jag?

Vi börjar normalt med att träffas på klubben och diskutera igenom vilken behörighet som är mest lämplig för just dig samt flyga en provlektion. Om du väljer att gå vidare ansöker du om medlemskap i klubben och därefter är det bara att sätta igång. Vi kör all vår teori på distans vilket gör att du i lugn och ro kan sitta hemma och göra din teoriutbildning i ett modernt webbgränssnitt. Vi bokar flygpass i takt med att teorin går framåt och du får ett naturligt bollplank när du träffar din flyglärare att stämma av saker du läst i teorin. Dessutom kan du enkelt via webbgränssnittet komma i kontakt med oss.

Vad kostar det?

Nedan har vi försökt specificera de kostnader du kan förvänta dig under utbildningen. Kontrollera alltid dessa priser med oss i samband med provflygning.

Flygavgiften betalas löpande efter varje flygpass så du inte behöver ligga ute med hela beloppet.

Teoriavgift Transportstyrelsen2600
Flygmedicinskundersökning (förstagångs)2500
Medlemsavgift (justeras kvartalsvis)2920/år
Flygplansavgift (justeras kvartalsvis)2500/år
Teoriavgift (allt du behöver under teorin samt flygning)8000
Flygavgift LAPL mintid på vår DV2045000
Flygavgift PPL mintid på vår DV2065000
Uppflygning5500

Du når oss på skolchef@engelholmsflygklubb.se